Lauko šviestuvai - geriausia apsauga nuo vagysčių

Lauko šviestuvai - geriausia apsauga nuo vagysčių

Lietuva - gana saugi šalis, tačiau kiekvienas iš mūsų namuose nori jaustis puikiai ir nepergyventi dėl išorinių aplinkos dirgiklių. Šįkart mes ne apie gamtos pokyčius, kurie gali veikti mūsų gyvenimą, tačiau vagystes, kurių išvengti galima gana lengvai. Lauko šviestuvai - paprasčiausia apsaugos priemonė. Sakysite, kad jos neužtenka? Siūlome pagalvoti, kokios apsaugos priemonės padės apsisaugoti nuo vagių ir kokį tarpinį variantą užima lauko šviestuvai.

Lauko šviestuvai su judesio davikliais

Kalbant apie lauko šviestuvus reikia paminėti, kad būtini judesio davikliai, kurie padeda reaguoti į aplinką ir kiekvieną kartą, kai tik kažkas sujuda kieme - šviesa užsidega. Tiesa, kai kurie žmonės tikina, kad jutikliai gana jautrūs ir kaskart užsidegantis šviestuvas nuo prabėgančios katės bei judančių medžių lapų gali kelti diskomfortą. Taigi ne tik atidžiai ieškokite šviestuvo, tačiau taip pat pagalvokite, kurioje vietoje jį montuoti, kad nekeltų diskomforto.

Lauko šviestuvai ar signalizacijos sistema?

Lyginant šias dvi alternatyvas atrodo akivaizdu, kad signalizacija yra kur kas saugesnis pasirinkimas, tačiau verta pagalvoti apie tai, kad signalizacijos įrengimas kainuoja gana daug. Juolab, kiekvieną mėnesį teks mokėti standartinį mokestį apsaugos įmonei, kad iškilus kokiems nors pavojams ji sureaguotų ir atvyktų. Deja, toli gražu ne kiekvienas gali sau tai leisti, todėl suprantama, kad visgi daugelis renkasi lauko šviestuvus.

Lauko šviestuvai yra ne tik pigesnis, tačiau ir tikrai gana efektyvus būdas kovoje su vagišiais. Niekas neina vogti dienos metu, lygiai taip pat, kaip niekas neina vogti, kai kiemas apšviestas.

Lauko šviestuvų funkcionalumas

Patys pirmieji vadinamieji lauko šviestuvai atsirado dar XV amžiuje, gūdžiais Viduramžių laikais, tad akivaizdu, kad jau tada žmonės stengiasi rasti būdą, kuris padėtų išvengti nemalonių svečių nakties metu. Juolab, tai aktualu ir tokiu atveju, kai norisi naktį kur nors eiti arba grįžti. Lietuviškos žiemos labai tamsios, tad kiemo apšvietimas yra būtinas. Tiek nuosavuose namuose, tiek daugiabučiuose.

Taigi, pirmoji mintis, kad lauko šviestuvai yra būtini kilo Londono merui H. Bartonui, kuris viešąsias vietas patarė pagrąžinti žibintais. Taip siekiant sumažinti vagystes, kurios anuomet buvo labai aktyvios tamsiuoju paros metu. Pamatyta, kad ši iniciatyva yra labai sėkminga, vagysčių sumažėjo, todėl ilgainiui kitos modernios Europos šalys taip pat nusprendė sukurti saugesnę aplinką.

Jau XVIII amžiuje atsirado lauko šviestuvai labiau primenantys tuos, kuriuos naudojame dabar ir galiausiai, kai XIX amžiuje buvo atrastas elektrinis apšvietimas - pasaulis žengė labai didelį žingsnį į priekį ir šiuo metu daugelis mūsų negali įsivaizduoti gyvenimo ne tik be lempų namuose, tačiau ir be lauko apšvietimo.

Namų saugumu galima sėkmingai apsirūpinti ir patys. Kartais paprasčiausios apsaugos priemonės yra efektyviausios. Atrodo, kad lauko apšvietimas yra tik smulkmena, tačiau tikrai galinga ir galinti padėti išvengti vagišių apsilankymų Jūsų namuose.

Paskelbta 2017-11-27 Naujienos 2372

No products

To be determined Pristatymas
0,00 € PVM
0,00 € VISO

Check out